Страница 1 от 1

Въпрос за Peugeot Bipper

Публикувано: ср мар 13, 2019 10:05 pm
от samuilmetodiev
Здравейте! Искам да попитам нещо за Peugeot Bipper 2009г! От днес съм с нея като служебна кола. Та механизма, за колана на шофьорското място е бил счупен и колана е закачен постоянно в гнездото без да се сваля, обаче колата не отчита, че колана е сложен и пищи непрекъснато, а това ми къса нервите. Та какво да направя за да спре да пищи тая аларма за колана, защото по цял ден съм с нея и не се издържа! :( :mehehe:

Re: Въпрос за Peugeot Bipper

Публикувано: ср мар 13, 2019 11:12 pm
от NVG
Под седалката тр. да има теглови контакт. Ако той не работи дори коланът да е закопчан ще пищи алармата.

Re: Въпрос за Peugeot Bipper

Публикувано: чет мар 14, 2019 6:52 am
от samuilmetodiev
Ахааа! :( А какво трябва да представлява това или какво да направя за да спре да пищи! Нямам си никаква идея от Пежо.... Просто ми е служебна и няма как

Re: Въпрос за Peugeot Bipper

Публикувано: чет мар 14, 2019 8:04 am
от NVG
Контактът се вижда закрепен под тапицерията отдолу на седалката. Ако не стои правилно опитай да го наместиш или съедини проводниците от него и изолирай спайката. Няма опасност от к.с. при тази манипулация. При теб обаче е възможно проблемът да е и в закопчалката щом е чупена. Там пак тр. да се намерят проводниците на подобен контакт, но по схема, защото в основата му има и пиропатрон за донатягане на колана при сблъсък. Там вече ще ти е необходим специалист и евентуално схема.

Re: Въпрос за Peugeot Bipper

Публикувано: чет мар 14, 2019 1:35 pm
от KOZL
Тоя контакт под седалката е за наличие на товар в-у нея. Така примерно ако на дясната седалка имам чанта и според зависи положението на чантата и нейната тежина и дали са натиснали датчика се включва алармата по време на движени и скорост мисла >10 км/ч. И като размърдам чантата и така изключвам алармата. Може и колана да шракна, но по-лесно да преместя чантата да не натиска датчика.
Та пробвай като пищи да се надигнеш на крака и да не опираш в седалката и ако спре алармата търси причината в механизма на колана, там де се щрака има също датчик, който установява дали е закачен колана.
Може би има начин да бъде излъган датчика за товар или датчика за колан, но се губи смисъла на защитата колан+възд.възглавница. За това по-разумно е да се поправи системата.

Re: Въпрос за Peugeot Bipper

Публикувано: чет мар 14, 2019 6:16 pm
от KOZL
KOZL написа:Та пробвай като пищи да се надигнеш на крака и да не опираш в седалката и ако спре алармата търси причината в механизма на колана, там де се щрака има също датчик, който установява дали е закачен колана.

Да ама това го пробвах днес на Партнера и греда. На дясната седалка става, на лявата НЕ :udri:
Т.е. на лявата (шофьорската) и с товар и без товар не е ли закачен колана и при повече от 10 км/час пищи.
Има логика в това. На дясната по товара системата да разбира има ли пътник или не, а на лявата без водач не е редно колата да е в движение. Та за кво и е на дясната седалка кантар :bushon: